HTML

Melano

A Melano Magazin szerzőinek karanténja. Avagy, azok a gondolatok, érzések, amelyek sohasem kerülhetnek címlapra. Nyomdafestéket is eltűrő szavak megalkuvást nem ismerő stílussal. Kiket kedvelünk jobban? A link sztárokat, vagy kötekedő menedzsereket? Többet ér-e egy sajtóügynökség egy gyorsétteremnél? Ki törli belénk a lábát, és kik nem? Kulisszatitkok.

Friss topikok

2010.07.25. 13:40 El Polako

Radicovából előbújt a kistigris

A szlovák miniszterelnök, Iveta Radicová kijelentette, hogy célja, hogy  leelőzze a lengyel gazdasági fejlődést, és Szlovákiát Közép-Európa legerősebb gazdasági államává tegye.


 

„A célunk, hogy ismét Közép-Európa gazdasági tigrisévé váljunk. A jelenlegi, kétségtelenül Lengyelország.”-mondta a miniszterelnök egy interjúban a Gazeta Wyborcza c. lengyel naplapnak.

Radicovából előbújt a kistigris

A miniszterelnökök a négy tagállam kapcsán Budapesten találkoztak a múlt héten, hogy értekezzenek a magyar elnökség tapasztalatairól. A visegrádi együttműködést  július 1-ével vette át Szlovákia.

 „Mindannyian azt szeretnénk V4-től, hogy hatékony és sikeres legyen az együttműködés a regionális problémák kezelésében, illetve országaink polgárai számára megoldásokat kínáljon.” Radicová kijelentette: „A legutolsó, budapesti találkozó deklarálta, hogy erősítjük a visegrádi együttműködést, különösképpen az EU viszonylatában, és meghatároztuk feladatainkat, illetve kötelességeinket, hogy ezáltal egy erősebb Közép-Európát hozzunk létre.

A sajtótájékoztató alkalmával a lengyel miniszterelnök, Donald Tusk Varsóban sikeresnek nyilvánította a V4-es találkozókat.



Forrás: Gazeta Wyborcza

2 komment · 1 trackback

Címkék: friss és forró v4 melano.hu szlovenszko


A bejegyzés trackback címe:

https://melano.blog.hu/api/trackback/id/tr862174612

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szlovákia: fejtörést okoz a kettős állampolgárság 2010.08.03. 12:47:01

Megnehezítheti a szlovák kormánykoalíció együttműködését a kettős állampolgársághoz való viszonyulás, hiszen a koalíciós pártok meglehetősen sokszínűen vélekednek a kérdésben. A kereszténydemokrata SDKÚ fontolgatja a kettős állampolgárságot kizáró szlovák…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holnap Kapitány · http://iloveyouso.blog.hu 2010.07.30. 15:02:03

Talán érdekes lehet: álom a magyar-szlovák összfogásról.

A Pozsonyi Nagydíj

holnapkapitany.blog.hu/2010/06/14/a_pozsonyi_nagydij

Holnap Kapitány -- Mesék egy elképzelt Magyarországról

El Polako 2010.08.03. 08:25:19

Kösz! Érdekes téma, az tuti.:)
süti beállítások módosítása