HTML

Melano

A Melano Magazin szerzőinek karanténja. Avagy, azok a gondolatok, érzések, amelyek sohasem kerülhetnek címlapra. Nyomdafestéket is eltűrő szavak megalkuvást nem ismerő stílussal. Kiket kedvelünk jobban? A link sztárokat, vagy kötekedő menedzsereket? Többet ér-e egy sajtóügynökség egy gyorsétteremnél? Ki törli belénk a lábát, és kik nem? Kulisszatitkok.

Friss topikok

2010.07.12. 22:57 El Polako

Kiengedték a pedofilt

Roman Polanski, a lengyel rendezőt szabadlábra helyezték és a svájci hatóságok nem fogják kiadni az Amerikai Egyesült Államoknak nem erőszak vádja miatt.

A svájci igazságügyi miniszter, Eveline Widmer-Schlump kijelentette,hogy az amerikai hatóságok nem lesznek képesek megtámadni a döntést." Nem szabad annak lehetőségét elvetni, hogy hiba történt a kiadatási kérelem papírjainak összeállításaikor"-indokolta a svácji igazságszolgáltatás döntését. Az USA kérte Polanski kiadatását, amikor elfogták a rendezőt. Polanski-t azzal vádolták,hogy 1977-ben megerőszakolt, és szexuálisan zaklatott egy 13 éves lányt.

Polanksi azzal védekezett- semmi más egyébbel -, hogy amikor a 13 éves lánnyal szexelt, akkor az csak is a lány teljes beleegyezésével történt. Ügyvédje, Herve Termine kiejelentette, hogy a  rendező visszatért otthonába, oda ahonann 10 hónapja elvitték.

A svájci döntés szabadlábra helyezi Polanski-t ennek következtében bármely országba utazhat, kivéve az U.S.Á-t, ahova, ha betenné a lábát, azonnal letartóztatnák. Az Amerikai Egyesült Államok egyelőre még nem reagált a döntésre.

"Egy bonyolult probléma - jogi és erkölcsi nézpontból nézve Polanski számára- , de megoldódott."- mondta Grazyna Bernatowicz a nemzetközi ügyekért felelős lengyel  államtitkár.

Kazimierz Kutz, a rendező barátja azt mondta: "Ezek remek hírek, sokat gondoltam Polanskira, és nagyon örülök, hogy visszatért az életbe. Aggódtam a mentális állapotával kapcsolatban, nem gondoltam volna, túléli ezt. Nagyon hosszú ideje ismerem már, és tudom, hogy az egész ügy nagyon megviselte. Remélem minden rendbe jön, és hogy hamarosan visszatér Lengyelországba, hogy meglátogassa régi barátait.

A lengyel rendező korábban fizetett is volna, ha az áldozata nem hozza ezeket nyilvánosságra, másfelől egy korábbi interjújában azt nyilatkozta: "ki nem akarna megdugni egy 13 éves lányt."

Szólj hozzá!

Címkék: polanski


A bejegyzés trackback címe:

https://melano.blog.hu/api/trackback/id/tr762147709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása