HTML

Melano

A Melano Magazin szerzőinek karanténja. Avagy, azok a gondolatok, érzések, amelyek sohasem kerülhetnek címlapra. Nyomdafestéket is eltűrő szavak megalkuvást nem ismerő stílussal. Kiket kedvelünk jobban? A link sztárokat, vagy kötekedő menedzsereket? Többet ér-e egy sajtóügynökség egy gyorsétteremnél? Ki törli belénk a lábát, és kik nem? Kulisszatitkok.

Friss topikok

2010.04.06. 22:44 El Polako

Pop zenét élőbe?

"Nehogy már.Annyi pénzt úgy sem tudtok fizetni!" És mégis, van ahol ez természetes.

Kifordulok a bezzegországozástól, meg attól is ha arra mutogatnak, hogy itt és ott jobb. Mert miért jobb? Semmitől. Szeresse az ember a hazáját. Én is szeretem. Talán idealista vagyok, de hiszek benne, hogy egyszer eljön a kánaán, és Magyarország példa értékű lesz, legfőkébben kultúrális értelemben. Már miért ne? Tehetséges előadóink nekünk is vannak.

Anna Abreut azért kértem fel egy interjúra, mert amolyan "ilyen nincs" kategória. A finn-portugál énekesnő most 20 éves, és két lemez van a háta mögött, melyet javarészt angolul és portugálul énekelt fel. Halkan jegyzem meg,finnül egyet se. Pedig ott él. És a nagy átlag, pályatársai, egyik riválisa, Hanna Pakarinen, aki régebb kezdte a szakmát, szintén inkább angolul. Hát, talán itt kéne elkezdeni bezzegezni.

"Helsinki, az Nyugat? Még nem. De baráti!Felebaráti!"

Aki tudja honnan vannak ezek a sorok, az azt is tudja hova akarok kilyukadni. Jó, hogy itthon fél playbackkel, vagy netalán teljessel ellubickolgatunk a melegvízbe, de a sok esetben "Nyugatról" lopott számokat magyarul eléneklő popzenészek egy hangjeggyel se gazdagítják manapság a magyar zenei örökséget. Örülünk neki, hogy van egy Moog, és van egy Subscribe amelyik ugyan rétegzenében, de sikeres.A recept itt is ugyanaz: ne csak itthonra, hanem a világ minden táján élvezhető nótákat csinálj!

Anna Abreu pop,disco-s számai fülbemászóak, és hamar elfogyasztja az ember az egész albumot, de legalább nincs az az érzésünk, hogy azért a két-három populáris nótáért vettük meg, a többi meg mehet kukába. Meglepő, de Anna fellépésinek túlnyomó részét élőben, saját zenekarával játssza.Ez azért is kemény, mert igazi hangszerekkel még jobb, mint eredetibe. Ezek után már nem is értem, miért is álltak velünk szóba, hiszen se amerikai, se francia, se angol magazin nem vagyunk. Csak egy magyar. Persze, lehet Finnországban azt gondolják, mi mégis csak közelebb vagyunk földrajzi értelemben "Nyugathoz".

Az eredeti szám:

 

És élőben, idén januárban.Jobb, mint az eredeti?

Szólj hozzá!

Címkék: zene és finnország friss anna forró interjúalany abreu


A bejegyzés trackback címe:

https://melano.blog.hu/api/trackback/id/tr891900358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása